INSINÖÖRIEN PANEMAA

Ruosniemen Panimo on vuonna 2011 perustettu, käsintehtyyn laatuolueen keskittyvä pienpanimo. Teemme  maultaan omaleimaista, haastavaa ja laadukasta olutta ihmisille, jotka arvostavat oluessaan muutakin kuin edullista litrahintaa ja helppoa juotavuutta.

PANIMO

Ruosniemen Panimo perustettiin viiden oluesta pitävän teekkarin halusta saada päivätöiden ja Excelin pyörittelyn vastapainoksi harrastus, jossa saa pyöritellä Exceliä. Ja juoda olutta. Ensimmäinen 500 litran keittohuone suunniteltiin ylänappi tiukasti kiinni ja rakennettiin vanhoista meijerilaitteista nenälle valuvista silmälaseista huolimatta. Nykyisin panimon sielu on omiin tarpeisiimme räätälöity 2000 litran keittolaitteisto.

TUOTTEET

Teemme olutta, jota itse haluamme juoda. Ruosniemen Panimon tuotevalikoima koostuu säännöllisesti valikoimassa olevista perustuotteista sekä kausittaisista erikoistuotteista. Niissä teemme mielellämme yhteistyötä muiden pienpanimoiden kanssa. Teemme myös räätälöityjä oluita ravintoloille sekä muille yrityksille. Toimitamme oluet 30 litran Keykeg-astioissa tai 0,33 litran lasipulloissa.

Insinööri

Insinööri on reilulla kädellä aromihumaloitu sessio-IPA, jossa humalina ovat Amarillo, Cascade, Centennial, Citra ja Simcoe.

”Sukkasandaaleissaan toimistokäytävällä suhisteleva Insinööri tunnetaan pihistä luonteestaan ja knoppitiedon anteliaasta jakamisesta. Sähäkästi sinkoilevat tarkennukset kahvipöydässä esitettyihin faktoihin pönkittävät Inssin asemaa kaikkien alojen asiantuntijana.”

Saatavuus: Lidl, Prismat, isot S-marketit, K-ryhmän kaupat vaihtelevasti

Työmies

Työmies RSB on perinteikkään punertava brittiduunarin pubimuki. Tyylinmukainen bitter ale ilman kikkoja tai twistejä. Selkeästi maltainen ja napakasti brittihumalista katkera, internationaali makuelämys.

Tämä Työmies kestää kritiikkiä eikä vikise turhasta. Duunit tehdään ja tuopit juodaan varmalla otteella, aina loppuun asti. Ammattitaito ja aate ovat Työmiehen tukipilarit Porista Birminghamiin, Guanzhousta Gorkiin.

Saatavuus: ravintolat ja K-ryhmän kaupat vaihtelevasti

Turisti

Turisti on kolmen mantereen humalilla ryyditetty, yrttinen ja hedelmäinen global pale ale.

Ruosniemeläinen Turisti – Humulus Turisticus. Tuntomerkit: talvella lumivalkoinen väritys, keskikesällä punertava. Paksuhko keskivartalo. Ominaistuoksu eksoottinen. Lajityypillinen käytös: liikkuu ryhmissä, reagoi rantakauppiaan kutsuhuutoihin innokkaasti, ääntelee murahdellen ja säästeliäästi. Tavataan etsimästä humalaa pitkänkin matkan päästä kotipesästään.

Saatavuus: Lidl, Prismat, isot S-marketit, K-ryhmän kaupat vaihtelevasti

Lomittaja

Lomittaja saisonin maitokauppaversio on mausteinen, hedelmäinen ja juotavan kevyt – mainio terassijuoma siis.

”Lomittaja painaa duunia, kun agronomi on Kanarialla. Kuulaassa kesäillassa navetasta kantautuvat huudahdukset merde, je suis Markku ja mon amour avautuvat kielitaitoisille. Työpäivän jälkeistä maalaisaromia ei peitä hedelmäisinkään parfymointi.”

Saatavuus: Lidl, Prismat ja isot S-marketit

Pohjoista Viljaa Lager

Viikate-yhtyeen 21-vuotisen taiteilijauran kunniaksi pantu olut kantaa nimeä ”Pohjoista viljaa lager”. Oluen maussa on havaittavissa lempeässä lounaistuulessa huojuvien viljapeltojen ajattomuus sekä samaan aikaan taivaanrannassa häämöttävä kesäillan kaipaus. Ennen kaikkea se tappaa janon niin talossa kuin puutarhassakin.

Saatavuus: Prismat, isot S-marketit, K-ryhmän kaupat vaihtelevasti

Sihteeri

Sihteeri on vaalea ja raikas belgityylinen olut, joka on maustettu korianterilla, inkiväärillä ja mustapippurilla.

”Vaaleasta rungostaan ja vaahtoavasta luonteestaan huolimatta panimotoimiston terävin kynä löytyy Sihteerin penaalista. HR-osaston pippurinen moniosaaja ryntäilee palaverista toiseen väistellen kollegoidensa kuivakkaita heittoja.”

Saatavuus: ravintolat ja K-ryhmän kaupat vaihtelevasti

Koodari

Koodari American Lager on vaalea, tukevavartaloinen ja amerikkalaisittain aromikkaaksi humaloitu.

Koodari sulkee häiriötekijät ulkopuolelle isoilla kuulokkeilla. Niiden sisällä kommunikoidaan kirjallisesti ja suu avataan vain ravinnontarpeen yllättäessä. Kauniilla käsialallaan Koodari minimoi työmääränsä, jolloin jää enemmän aikaa perehtyä syvällisesti amerikkalaishumalien erityispiirteisiin.

Saatavuus: Alko ja ravintolat

Pikkupomo

Pikkupomo Amber Ale on punertava ja tukevarunkoinen pintahiivaolut, johon perinteiset amerikkalaishumalat, Columbus ja Cascade, tuovat hienostuneen hedelmäisen säväyksen.

”Pikkupomo on maltillisesti ikääntynyt, tukevarunkoinen, sopivasti humalainen ja lievästi katkeroitunut. Pikkupomon maussa yhdistyy suorasukainen päätöksenteko sekä tunnejohtamisen kyky ennenkokemattomalla tavalla”

Saatavuus: Alko ja ravintolat

Piirimyyjä

Piirimyyjä on oranssi ja hedelmäinen American Pale Ale. Kevyessä, humalointia korostavassa mallaspohjassa on myös hitunen vehnää. Katkerohumalana on saksalainen Magnum ja olut kuivahumaloidaan ronskisti Cascadella.

”Piirimyyjän selvästi humalainen ja tuoksuva olemus viihtyy baaritiskillä hyvässä seurassa. Solariumin-oranssi aluevastaava kääntää vieraammankin asiakkaan puolelleen menemällä suoraan asiaan.”

Saatavuus: Alko ja ravintolat

Arkkitehti

Arkkitehti on Chinookilla ja Mosaicilla humaloitu hyvin hedelmäinen ja vain kevyesti paahteinen india black ale.

”Arkkitehdin näkemystä seurataan, vaikka Insinööri napisee. Tummasävyinen ja tyylikäs pääsuunnittelija on luonteeltaan kompleksisempi ja lujuuslaskijan hellyttävä suoraviivaisuus aiheuttaakin joskus ymmärrysvaikeuksia. Ennen pitkää sopu löytyy ja kauppakeskusta nousee niin kuin ei olisi huomista.”

Saatavuus: Alko ja ravintolat

Diplomi-insinööri

Diplomi-insinööri Double IPA on rungoltaan vahva, maltailtaan vaalea ja humaloiltaan trooppinen. IBU:ja löytyy 107, eli riittävästi.

Diplomi-insinöörin maailmassa asiat pelkistetään prosessikaavioiksi. Keskustelua kutsutaan iteroinniksi ja tunneälyä tai muuta vatulontia ei päätöksenteossa tarvita. Suhteessa Insinööriin Dippainssi pitää itseään aina etuliitteensä verran vahvempana, halutumpana ja paremman tuoksuisena.

Saatavuus: Alko ja ravintolat

Vuorineuvos

Vuorineuvoksen monipuolisen tuoksun paahdetta ja mausteisuutta tasapainottaa Columbus-humalan raikkaus. Tämä Imperial Stout sopii erityisesti jälkiruokien kanssa nautittavaksi.

”Kun työmarkkinoilla myrskyää, Vuorineuvos rientää hätiin kaksirivisessä liituraitapuvussaan. Tämän jo hieman ikääntyneen teollisuuspampun ajatus alkaa kirkastua vasta pitkän lounaan jälkimmäisellä tunnilla. Työnantajalinnakkeen jyrähtävä kannanotto Hakaniemen vaatimuksiin muotoillaankin vasta jälkiruokajuomien ääressä.”

Saatavuus: Alko ja ravintolat

 

Musta Lomittaja

Maailman parhaaksi valittu savuolut (World Beer Awards 2017) on eri oluttyylejä yhdistelevä tuote eli musta savusaison. Reseptin ytimessä ovat bambergilaiset huippuluokan savumaltaat sekä belgialaisessa maalaisoluttyylissä, saisonissa käytettävä hiiva, joka tuo savumaltaiden taustalle hedelmäistä raikkautta.

Saatavuus: Alko ja ravintolat

 

 

 

Erikoistuotteita ja kertakeittoja

SULJE

TEKIJÄT

Ruosniemen Panimon tekijöiden tinkimätön asenne, monipuolinen osaaminen ja suuri intohimo olutkulttuurin kehittämiseen on tehnyt yrityksestä yhden Suomen panimoalan nousevista tähdistä. Juho-Matti, Jussi ja Antti I. vastaavat päivittäisistä rutiineista - muut osakkaat harrastavat panimotoimintaa päivätöidensä ohella.

ANTTI H.

Vallilan etäpesäke ja panimon kiintiöhipsteri. Leipälajeina panimolaitesuunnittelu, markkinointihassuttelu ja somessa roikkuminen.

ANTTI I.

Myyntijohtaja ja Espoon erinomaisuuden puolestapuhuja. Väsymätön juoksevien asioiden eteenpäin potkija, jonka tarkat laskelmat ja worst case scenariot pitävät haihattelijoiden jalat tukevasti maassa.

ANTTI K.

Kitaransoiton ja kuorma-autolla ajon taitava taiteellisuuden ääni insinöörien joukossa. Porilaisen oluthifistelyn terävintä kärkeä, jolle kaikki pullotteet ovat aina hintansa arvoisia.

JORI

Ruosniemen gurunörtti eli ihan oikea IT-osaaja tietskareista muka-jotain-tietävien insinöörien joukossa. Kestää porilaiskansallista ”kehumista” selvästi enemmän kuin homo sapiens tavallisesti.

JUHO

Idean isä, CEO, Ruosmarkku ja pienpanija par excellence. Saa asiat tapahtumaan etenkin tekemällä ne itse ja kertoo muille tehneensä vasta kun on valmista.

JUSSI

Keittoreseptien innovaattori, Stam1na-fani ja panimon sekatyömies. Kegittää, fiksaa, koodaa, säätää ja kettuilee päälle niin kuin vain porilainen osaa.

SANTERI

Järjen ääni kohinassa, tekniikan tohtorin auktoriteetilla. Kiteyttää vaikeimmankin asian kolmeen tyhjentävään lauseeseen. Panee mieluiten Porissa vaikka mökkeileekin Laitilassa.

TOMMI

Kymmenen olutkegiä vetävän Alfa Romeon onnellinen omistaja. Kiinteistöosaaja ja nautiskelija, jonka rennosta otteesta nykymenoon olisi monella opittavaa.