Ajankohtaista

Ruosniemen Panimo suuntaa maailmalle onnistuneen rahoituskierroksen ja maailmanmestaruusoluen siivittämänä

Panimo järjesti rahoituskierroksen toukokuussa, jonka tarkoitus oli kerätä pääomaa kansainvälistymiseen ja toiminnan kehittämiseen. Rahoitustavoite täyttyi sataprosenttisesti.

Panimon perustaja Juho-Matti Karpale kertoo tulevaisuuden suunnitelmista: ”Olen hyvin iloinen, että tämä pääomasijoittajakonsortio luottaa vahvasti osaamiseemme ja päätti lähteä mukaamme viemään insinöörien panemaa olutta maailmalle. Saatu rahoitus auttaa meitä tekemään rohkeampi avauksia markkinoinnissa ja mahdollistaa panostukset myynnin tehostamiseen sekä viennin kasvattamisen. Myös panimon oman laadunvarmennuksen ja laboratoriotoiminnan kehittämiseen tullaan ensi vuodelle budjetoimaan merkittävä summa.”

Ruosniemen Panimon Musta Lomittaja on valittu maailman parhaaksi savuolueksi World Beer Awardsissa 2017

Kilpailun finaali järjestettiin Lontoossa torstaina 10.8.2017 ja siihen osallistui yli 1900 olutta 36:sta eri maasta.

Toimitusjohtaja ja panimon perustaja Juho-Matti Karpale on innoissaan: ”Maailman paras savuolut – aivan huikeata! Olemme kyllä tienneet, että pystymme tekemään maailmanluokan oluita, mutta nyt saatiin sille myös kansainvälisen tuomariston vahvistus. Tämä on iso juttu etenkin vientimarkkinoita ajatellen. Olemme aloittaneet tänä kesänä projektin, joka tähtää insinöörien paneman oluen viemiseen isosti maailmalle. Näin merkittävän kisan voitto helpottaa sitä työtä varmasti.”

Viikate lanseeraa juhlavuotensa kunniaksi oman oluen yhteistyössä Ruosniemen Panimon kanssa

Yhtye esittelee Pohjoista viljaa lagerinsa Helsinki Beer Festivalilla 7.4.

Viikate-yhtyeen 21-vuotisen taiteilijauran kunniaksi pantu olut kantaa nimeä ”Pohjoista viljaa lager”. Oluen maussa on havaittavissa lempeässä lounaistuulessa huojuvien viljapeltojen ajattomuus sekä samaan aikaan taivaanrannassa häämöttävä kesäillan kaipaus. Ennen kaikkea se tappaa janon niin talossa kuin puutarhassakin.